Mit tegyél, ha a saját életedet akarod élni, nem a másét?

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

Régi problémák, új tapasztalatok

2018. november 10. - Mosolyvégtelenítő

 

AZ IDŐJÁRÁSRÓL …

Írtam előző bejegyzésemben, hogy október végén befűtöttünk. Annyival árnyalnám a dolgot, hogy napközben egyáltalán nem megy a fűtés, délelőtt 10 és délután 2 között az egyik erkélyünkre süt a nap, így ebéd után ki is lehet ülni, kávézgatni, beszélgetni. Persze azért a november az november: ködösek a reggelek és az esték.
kod1.jpg

 

KIÁLLÍTÁS VAGY VÁSÁR?

Igazából nem tudtuk eldönteni.

Itt „fiera”-nak hívják. Talán a régen volt BNV kiállítások, a bolhapiac és a kirakodóvásár egyfajta keveréke. Volt itt minden. Sportágválasztó, ahol Dani kipróbálta az íjászatot és kicsit jégkorizott is. Felléptek táncos párok és csoportok (pl. tangó, keringő) – Tünde nagy örömére. Aztán rengeteg csecse-becse, műszaki cuccok, karácsonyi díszek, terepasztal és még ki tudja, mi minden. Továbbá amerikai motorok és autók, autentikus édességekkel. És természetesen volt lehetőség enni és inni is. A fiúk „olasz” hamgurgert kértek, a „felnőttek” leginkább egy vörös sört kóstoltak meg, abból is a bolognai(!) kézműves verziót. (Ez utóbbi meglepően jó volt.)

cadillactaen.jpg

 

ÚJABB FEJEZET BEÁZÁS ÜGYBEN – MERT VAN ÁM BÍZONY !

Erről már rég írtam – mivel úgy volt, hogy minden rendben van, de nem.

Legutóbb odáig jutottunk, hogy „szétkalapálták” mindkét fürdőszobát és kicserélték a csöveket, amit rendben kifizettünk, majd a biztosító képviselője is dokumentálta a történteket. Majd egy hónapnyi csend. Erre múlt héten, az esti órákban csenget az alattunk lakó új szomszéd, hogy gond van.

Nem akarom hosszúra nyújtani. Most ott tartunk, hogy a mi szerelőnk nem ismeri el, hogy rossz munkát végzett volna, ezért a ház közös képviselője úgy döntött, megcsináltatja rendesen mással, majd bepereli a mi szerelőnket, mivel semmilyen hajlandóságot nem mutatott a kompromisszumra. Ennek folyományaként jövő szerdán ismét „szétkalapálják a’ összes fürdőszobát” … hát nem fantasztikus??? ;o)

 

EGYÉB BOSSZÚSÁGOK

Mivel még mindig nincs „lakcímkártyánk” (olaszul: residenza), továbbra sem tudunk értelmesen megtenni dolgokat. Pl. ebédet befizetni a srácoknak, felvetetni magunkat az itteni TB-rendszerbe, orvost választani, stb.

Talán hétfőn tudok valamit intézni orvos ügyben a srácoknak, viszont az ebédkérdés még pár hétig kérdés marad.

 

… EZÉRT (IS) GYORS HAZALÁTOGATÁS …

lesz a megoldás. Ügyintézések banki és mobiltelefonos témában, gyógyszerek (amik otthon sokkal olcsóbbak, mint itt) és élelmiszerek (akit csak otthon vannak) megvétele. És ha már otthon vagyok, akkor gumicsere télire, pár gyerekruha és cipő (amit Tünde vett neten) elhozatala mellett még pár családtaggal és baráttal is tudok egy rövidet találkozni. Nagy rohanás lesz, de nincs mit tenni … legalább is ez a terv a november 16-ai hétvégére.

 

DANI

Talán Danival történik a legtöbb dolog.

Egyre több szót, kifejezést ért olaszul és továbbra sem akad fenn azon, hogy valamit nem ért – ellentétben Alexszel, aki kifejezetten morcos olykor emiatt, ahogy azt jómagam megjósoltam még tavasszal, otthon.

Szóval Dani olykor igencsak meg tud lepni. Korábban írtam főzési ambícióiról, mostanában kreatívoskodik: úgy döntött, már most elkezd készülni a Karácsonyra, ezért elmentünk tobozt szedni, itthon pedig pár papírdíszt már le is gyártott előre.

Mivel imádja a fényfüzéreket, ezért vehetett magnak még egyet, egy „olaszt”, a másik 5-6 mellé. Ezt egy szupermarketban vettük meg, és ha már ott vagyunk a hétvégéi nagybevásárlást is elintéztük egy füst alatt. Így esett, hogy Dani az akciós újságot alaposan átböngészte és bejelölte, mit szeretne.

aliperujsagdani.jpg

Annyi még idekívánkozik, hogy Tünde meghívta Dani pár osztálytársát valamelyik napra, hogy együtt játszhassanak nálunk és kicsit ismerkedjünk is, valamint az, hogy ma, november 9-én, pénteken „gesztenye nap” van a suliban …

Már majdnem élesítettem ezt a bejegyzést, amikor Tünde valami olyat mutatott, amit kér lenne nem megosztani veletek.

Dani ellenőrzőjében külön oldal van fenntartva arra, hogy a szülőket időben értesítsék az iskolai sztrájkokra. Ez milyen már!!! Persze aki kicsit is járatos az olasz belügyekben, az tudja, hogy a taljánok különleges kapcsolatban vannak a sztrájkkal. Szóval a lényeg az, hogy bejegyezték az első ilyen alkalmat, így hétfőn Dani sulijában sztrájk lesz, méghozzá „C” besorolású, ami annyit tesz, hogy a szülőket is meginvitálják. Ez olyannyira így van, hogy külön fel is hívtak, hogy megkérdezzék, számíthatnak-e ránk. Persze, hogy igent mondtam!!! ;o)

daniellenorzosztrajk.jpg

 

Mosoly. Szenvedély. Itália

Ci vediamo a dopo ;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyvegtelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr7014364107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása