Mit tegyél, ha a saját életedet akarod élni, nem a másét?

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

Az utolsó feljegyzés 2020-ból: ez+az (nemcsak) decemberből

2020. december 31. - Mosolyvégtelenítő

 

Pár itteni furcsaság

Az, hogy egy völgyben lakunk és körülöttünk magas hegyek vannak, azt eredményezi, hogy nem mindig érhető el minden TV csatorna. Volt, hogy olasznyelvű adót szinte nem is tudtunk fogni. Kérdeztük a háziakat (Doris néni és Osvald bácsi), hogy ők ezt miként orvosolják. Közölték, hogy ők egyáltalán nem néznek olasz adókat, kizárólag németnyelvűeket.

Karácsony előtt pedig kiderült, hogy ők nem is állítanak fát, csupán szenteste gyújtanak egy gyertyát és ennyi. Amúgy itt mindössze két alkalommal lehetett fenyőfát vásárolni és azt is reggel 9 és 12 óra között. Se előtte, se utána semmikor – ha lemaratál, így jártál.

 

Minden gyereknek van hólapátja

Mivel errefelé a tél, hogy úgymondjam kellően „hóbiztos”, így a nagyobb ovisoknak és az iskolásoknak van saját kis hólapátjuk, amit mindig visznek magukkal. Gondolom ezért történhetett meg az, hogy idén Daninak is hozott egyet a Jézuska. Látva a srácokat hólapáttal a kezükben olyan érzés fog el, mintha visszaröppennék vagy 100 évet, a „békebeli” időkbe.

 

Ezért (is) jöttem Olaszországba

Mint tudjátok az olaszországi kiköltözésünk nem úgy alakult eleinte, ahogy terveztük és az eredeti céljainkból kevesebbe valósult meg eddig, mint szerettük volna, persze nem aggódunk emiatt. Amikor kicsit elsodródik az ember a kiszemelt ösvényről, hajlamos elfelejteni, miért is akar AZON az ösvényen járni.

Az elmúlt 1-2 hétben ismét felerősödött hedonista oldalunk. Dani kikisérletezte egyedi bolognai szószát (receptet lásd alább ;o), én készítettem rosé kacsát karamellizált körtével, Tünde projektje pedig a kacsával töltött ravioli volt, melyet plusz paradicsomszósszal vagy fűszeres olvasztott vajjal fogyasztottunk. Ez utóbbi kettő mellé francia palackozású cabernet-t szereztem. Megjegyzem, a raviolihoz – ki tudja miért – a Jézuska spéci tésztaszaggatót és raviolikészítőt is „mellékelt”.

És ha ez nem volna elég, érkezett egy könyv is, Anthony Bourdain jegyzi, címe: A konyhafőnök vallomásai, alcíme: Mi zajlik a kulisszák mögött. Nem tartalmaz recepteket, viszont olyan plasztikusan, élethűen és egyedi stítussal írja le például, hogy milyen árút szerzett be, hogy már az alapanyagokat olvasván nagyot nyeltem.

És kicsit előreugorva következő bekezdéshez: érkezett egy piros, Ferrari feliratú kávédaráló is, nagy-nagy örömömre, lezárandó a főétkezést.

A lényeg az, hogy ezt kerestem otthon sokáig, ezt az érést, ezt a hangulatot, ezért (is) jöttem ide, taljánföldre.

img_0333.JPG

 

Karácsonyi ajándékok

Ismét és ezúton is köszönjük minden kedves érintettnek, aki segédkezett az elmúlt időszakban, hogy néhány doboz, bizonyos tartalommal megérkezzen hozzánk az ünnepek előtt. Köszönjük a meglepetéseket, kedvességeket és apróságokat minden érintettnek! Reméljük, mihamarabb tudjuk viszonozni valamilyen módon.

Karácsony előestéje idén másképp telt. Egyrészt azért, mert nem dolgoztam - erre később még kitérek egy bekezdés erejéig -, másrészt pedig azért, mert Alex annyira várta már a Jézuskát, hogy este 10 és hajnali 2 között többször is felkelt ellenőrizendő, hogy megérkeztek-e már az ajándékok. Másnap kiderült, megérte kivárni a Karácsonyt: Transzformerszek és többek közt sok édesség várta őt a fa alatt.

Alex is készített ajándékot édesanyjának. Nagyot nevettünk, amikor megláttuk, mi is az. Annyit tudni kell, hogy Alex már jó pár hónapja harcos lázban ég. Szó szerint. Számlálatlanul hozza haza az oviból és a napköziből az általa ott készített fa kardokat, hullámpapír pajzsokat. Lassan külön szobát kell építenünk ezeknek az ereklyéknek. Szóval egy szép csomagot nyújtott át Alex Tündének, aki dobogó szívvel nyitotta ki azt. Íme az eredmény:

img_0334.JPG

Tünde, kissé ráncolt homlokkal és felhúzott szemöldökkel érdeklődött Alextől, mi is ez, aki határozottan és büszkén fedte fel nekünk a megoldást: „Egy tank, hogy megvédjen!” - ezen elsőre nagyot nevettünk, aztán Tünde megölelte a tank készítőjét és megköszönte.

Dani, a korából (december 25-én töltötte be a tizenkettőt ;o), valamint eltérő látásmódjából következően más dolgokat kapott: többek közt programozási könyvet, gurulós iskolatáskát és persze ipari mennyiségű, különféle nyalánkságokat.

img_0324.JPG

Tünde pedig, sok egyéb mellett, boldog tulajdonosa lett egy ajándékutalványnak, ami egy 5 alkalomból álló, speciálisan személyre szabott, kényeztetős-gyógyítós-nyugtatós masszázskúrára jogosít fel.

img_0315.JPG

 

Vendégség

Hosszú idő óta ismét voltak vendégeink és még régebbre repített minket az a tény, hogy főként magyarok voltak, összesen három gyerekkel. Így nem csoda, hogy a srácok szétszedték a lakást, valamint hogy áldoztunk a sör és a bor oltárán is.

 

Téli szezon - hólapátolás

Elvieg december 4-én kezdődött volna a téli szezonom, ami „tudjukmiért” nem kezdődött el. A főnökömmel egyeztetve arra jutottunk, hogy megcélozzuk a január 7-ei indulást. Majd meglátjuk …

Emlékszem, tavaly ilyenkor, még zöldfülűként, remegő térdekkel, gombóccal a torkomban érkeztem a munkahelyemre nap mint nap, folyamatosan azon agyalva, vajon megfelelek-e, mit mondanak a munkámról a kollégák, hogy látja a vezetés ténykedésemet, stb. És persze hatalmas hólapátolásokkal kezdődött heti 2-3 nap. Havat idén is lapátoltam, hisz majd fél méter hó esett. Tündével meg is jegyeztük: igaz, hogy bazi messze van a tengerpart, így nyaranta szinte esélytelen eljutnunk oda, főleg négyesben, cserébe viszont igazi tél van, annak minden szépségével.

img_0326.JPG

 

Idénre ennyi.

Köszönöm, hogy idén is követted írásaimat.

Egy szebb, mosolygósabb, kiegyensúlyozottabb új évet kívánok mindenkinek !!!

BÚÉK 2021, buon anno ;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyvegtelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr7616364460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása