Mit tegyél, ha a saját életedet akarod élni, nem a másét?

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

3 hét ide, 3 hét oda - "képriport"

2020. június 19. - Mosolyvégtelenítő

 

Az előző bejelentkezés óta eltelt 3 hét. Mennyi minden történt ez idő alatt!

Gazdagabbak lettünk pár bútorral, megint találkoztunk magyarokkal, hosszú idő után ismét Padovában … de haladjunk csak sorjában.

 

Gyereknap / Tünde nap – Merano

Mivel ez a két neves ünnep majdnem egy napra esett, így összevontuk és kitaláltuk, hogy ha már a lazítások megengedik, hogy régión belül utazzunk, akkor elugrunk Merano városába. Ez az a hely – ami 50 km-re, kb. 1 órányi autózásnyira van – ahol a hegyvidéki és a mediterrán éghajlat jellegzetességeit egyaránt megtalálhatjuk, hiszen a szőlőültetvények mellett leanderek, füge, gránátalma, mandulafenyő és pálmafák díszlenek.

1317-ben lett Meran hivatalosan is egész Tirol fővárosa és a grófi család rezidenciája – ez volt a település első virágzó korszaka. Volt még egy, ami a bécsi orvosoknak köszönhető, akik a kedvező klíma miatt „gyógytartózkodásokat” javasoltak az arra rászorulóknak az 1830-as években. Mi több, Erzsébet királynő (Sisi) is látogatást tett több alkalommal, 1870-72 között két telet is a városban töltött leányaival.

Terveink szerint ott is ebédeltünk és fagyiztunk. Tudjuk, hogy kicsi a világ, így amikor kiválasztva egy éttermet, szabad asztal után érdeklődtünk, magyarul kérdezett vissza a pincér. Mind az ételek, mind a borok nagyon finomak voltak.

img_8841.JPG

Ebéd előtt ...

img_8864.JPG

Ebéd - előétel (paprika- és halkrém)

img_8850.JPG

Ebéd után

Desszertkészítés

A koronavírusos időszaknak egyik hozadéka, hogy mesteri szintre emeltem elsősorban a rizskoch készítését, de az áfonyás sütim is túl gyorsan fogyott.

img_e8875.JPG

Még érintetlenül ...

Padova – új albérlő kerestetik

Most nem részletezném az okokat és a történéseket, melyek idáig vezettek, legyen elég annyi, hogy emiatt, bő fél év után ismét Padovába látogattunk.

Szívdobogtató volt kettesben, gyerekek nélkül utazni és kicsit andalogni a belvárosban, kihasználva a kínálkozó alkalmat.

Sajnos új bérlőt még nem találtunk, de nem csüggedünk, van még 1 hónapunk rá.

img_8891.JPG

Tiramisú, madárral és mosollyal (Pedrocchi caffé)

Uccsó nap, aztán meló

Igen, június 20-a, szombat az első munkanapom, a nyári szezon tehát végérvényesen megkezdődött. Október 4-ig szól a szerződésem, aztán – ha minden jól megy – két hónap szünet után ismét jön a téli etap.

Így az utolsó napon a kellemes időt, valamint az erkélyre telepített bútorokat kihasználva, ejtőztem kicsit, elmorzsolgatva a gondolatot, milyen is lesz a „nyári” csapat a szállodában és az étteremben, ahol másnap kezdeni fogok.

img_8906.JPG

Szék, asztal, virág

A következő 3 hét

Ha sikerül, a srácok kipróbálhatják az itteni táborokat pár hétre, remélem, addigra leszek új albérlőink és talán kis Feleségem is megtalálja a számára megfelelő munkahelyet.

 

Ha esetleg valaki azt fontolgatja, hogy nyáron meglep minket azzal, hogy felénk kanyarodik, nem fogja vissza magát. ;o)

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyvegtelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr4115902818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása