Mit tegyél, ha a saját életedet akarod élni, nem a másét?

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

Mi van veletek?

2020. november 08. - Mosolyvégtelenítő

 

4 hónap telt el az utolsó bejegyzés óta.

Mennyi minden belefér ennyi időbe ...

 

ILYEN VOLT A NYÁRI SZEZON (jún. 20. – okt. 4.)

Június közepe táján örömmel álltam munkába ott, ahol a téli szezonban dolgoztam. Két okból: egyrészt ismertem már a helyi viszonyokat, de ami a legfontosabb, a főnök engem akart erre a pozícióra. A téli csapat ¾-e kicserélődött, így az újaktól tudakolóztam, milyen forgalomra számíthatunk, mennyi munka lesz. Most, hogy már vége a szezonnak, kijelenthetjük – ami egyébként összecseng a hivatalos adatokkal –, nagyjából a negyedével volt gyengébb az idei nyári szezon, mint az eddigi átlag.

img_9264.JPG

Az első nap (június 20.) munkába menet

 

Ezzel együtt augusztus első 2-3 hete így is rengeteg vendéget hozott, szóval nem unatkoztunk. Kivéve a szezon első és utolsó 10-15 napját, ugyanis június második felében még érződött a koronavírus hatása, szeptember második felében pedig a kissé extrém időjárás tántorította el az embereket, hogy nálunk egyenek-igyanak.

img_9645.PNG

A szezon utolsó 10 napjának (szeptember 25. - október 4.) időjárása

 

És mi várható a téli szezonra? A Covid miatt vannak még nyitott kérdések e tárgyban, de az biztos, hogy rám számítanak odafent, a szállodában és az étteremben. Olyannyira, hogy a főnök tudtomra adta, hogy nagyon szeret velem együtt dolgozni.

 

ÚJ BÉRLŐK PADOVÁBAN (augusztus)

A padovai lakásunkban cserélődtek az albérlők. Ezzel kapcsolatban több kellemetlen élményünk is volt, de nem kívánjuk untatni a nagyérdeműt a részletekkel, legyen elég hozzá, hogy Tünde ügyesen megállapodott egy diák párral, illetne a lány apukájával, a bő egy éves bérlésről, ami megegyezés alapján hosszabbítható. A diáklány sao paolói, a fiú szicíliai. Kedvesnek tűntek.

Ottjártamkor épp angolra próbálta tanítani a lány a fiút.

 

KETTESBEN – ROMANTIKA ÉS ÉVFORDULÓ (szeptember - október)

Megismerkedésünk nyolcadik(!) évfordulóját Veronában ünnepeltük pezsgővel, sétával, városnézéssel és természetesen egy finom ebéddel. Az időjárás is kegyes volt hozzánk és egy fantasztikus kisvendéglőre bukkantunk, ahová a fiúkat is elvittük november elején – de ne fussunk ennyire előre.

img_9758_1.JPG

Köszönetképpen

img_9614.JPG

Rómeó keresi Júliát

 

Egy másik alkalommal pedig Meran városába látogattunk el kettesben, hasonló programmal körítve. Itt két külön vendéglátó egységben sikerült találkoznunk egy-egy Tiborral, akikkel közös platformon voltunk a tekintetben, hogy inkább most (október vége) kéne bezárni mindent és korlátozni a mozgást, így talán a téli szezon megmenthető lenne mind a vendéglátók, mind a turisták számára.

img_9916.JPG

Merán belvárosi, promenád része

 

ALBÉRLETVÁLTÁS KÖNNYEN-GYORSAN (október)

Eddig egy 2 emeletes ház modern stílusú felső szintjét béreltük, ami két erkéllyel rendelkezett. Most pedig a legalsó szinten vagyunk, közvetlen kertkapcsolattal, kádas fürdővel és eggyel több szobával.

Úgy gondoltuk, egy nap alatt pikk-pakk leköltözünk, de végül kettő lett belőle, így például keresztfiam felköszöntése Skype-on sajnos egy napot tolódott, amit láthatólag megbocsátott nekünk. ;o)

Az albérletváltással kapcsolatban továbbra is vegyesek az érzelmek. Dani a netezési problémák és a régi bútorok miatt inkább visszamenne a felső szintre, ahogy én is. Alex örül, hogy nagyobb helyen lehet játszani, Tünde meg eleve le akart költözni, főleg a nagyobb lakás és a kád miatt.

 

CSALÁDI NYARALÁS ŐSSZEL, MÁSKÉPP

Amikor még bőven a nyári szezonban jártunk, az volt az eredeti terv, hogy én egy héttel korábban, október 20-a körül indulok haza Magyarországra, majd 3 baráttal elruccanunk Prágába a hosszú hétvégén, aztán visszatértünkkor én, Tündéékkel közösen, egy hétre átállok a családi-baráti-rokoni látogatások üzemmódra, majd az őszi szünet végére - ami itt november 8. - visszatérünk olasz lakhelyünkre. Aztán ahogy egyre aggasztóbb híreket kaptunk mindenhonnan, gyorsan kitaláltunk egy B tervet. Ha nem is tudunk hazalátogatni Magyarországra, néhány napot töltsük el négyesben, kicsit kényeztetve magunkat, mert megérdemeljük. Így esett a választás Szicíliára: 5 éjszakát szándékoztuk ott tölteni, de sajnos a Covid-helyzet még rosszabbra fordult, és mivel nem akartuk megkockáztatni, hogy nem jöhetünk haza, így egy 3 napos Comói-tó, Milánó, Monza, Garda-tó, Verona túra mellett döntöttünk.

img_8032.JPG

Dani és Alex nagyon jól érezték magukat - a szálláson is folyamatos mozgásban voltak

 

Néhány nap távlatából bevallom, még ez is necces volt: benne volt a pakliban, hogy idő előtt haza kell jönnünk vagy hogy el sem tudunk indulni, stb. Szerencsénkre a körülményekhez képest kihoztuk a nem túl kedvező helyzetből a legtöbbet. Dani és Alex értékelte, hogy megígértem nekik az út elején, hogy ebben a 3 napban nem kárálok azért, miből mennyit és mikor esznek – amit jól ki is használtak persze. Cserébe kicsit nyugalmasabb órákat kaptunk Tündével.


img_9619.JPG

Egy kis hedonizmus mosolyt csal az ember arcára

 

A KÉT SZEZON KÖZÖTTI IDŐ MIRE ELÉG MÉG (október-november)

Nekem a nyári és a téli szezon között 9 hét szabadságom van, aminek első két hetében a feltorlódott hivatalos ügyeket intéztük. A már fentebb említett kettesben eltöltött idő mellett többek közt a konyhai tudományom továbbcsiszolásával foglalkozom. Így tettem szert perecsütési képességre és repertoáromat bővítettem két új pasta elkészítésével is.

img_9846.JPG

Négygombás tagliatelle a lá Gregorio

 

A téli szezonig pont 4 hét van még hátra. Ezalatt tervezek még hosszabb sétákat Tündével és rövidebb kirándulásokat négyesben. 

Amúgy a srácok jól vannak. Dani kezd beilleszkedni az új iskolában (a felsőtagozatosok külön iskolába járnak, egy településsel alrébb), Alex pedig egyre ügyesebb a német nyelvvel.

Tünde ugyan még nem kapott munkát, viszont ami késik, az nem múlik!!!

img_9534.JPG

Ez egy helyi autentikus felszerelés vagy 70 évvel ezelőttről

 

Talán még emlékeztek rá, hogy mi 1.000 méteren lakunk és a szálloda, ahol dolgozom 2.000 méteren van, amit több 2.500 méteres hegy ölel körbe. Kb. 2 hete volt egy kisebb lehűlés, így arrafelé esett vagy 10-20 cm hó, ami mára már elolvadt ugyan, ám akkor szép látványt nyújtott.

img_9817.PNG

Az ikonikus Sciliar hegy 2.531 méteres csúccsal rendelkezik - amit én jobb oldalról fényképezek, a kertünkből

 

Emlékszem a tavalyi, átlagtól eltérő hidegre: 2019-ben ilyenkor már 1.000 méteren is havazott és annyi esett, hogy 3-4 napra teljesen elzárt minket a külvilágtól (se áram, se net, se térerő, se melegvíz). Idén ilyen nem várható a helyiek szerint.

 

Ezzel együtt én azt kívánom magunknak és NEKED IS, kedves olvasó, hogy egy hónap elteltével már ne a COVID-helyzet kezeléséről, hanem az ilyenkor szokásos dolgokról (Télapó, advent, karácsonyi készülődés, téli szezon, stb.) essék szó.

 

SZENVEDÉLY. MOSOLY. ITÁLIA

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyvegtelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr8716277102

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása