Mit tegyél, ha a saját életedet akarod élni, nem a másét?

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

A szenvedélyről, a lehetőségekről, az életről

Negatívak vagyunk - papírunk is van róla

2020. november 22. - Mosolyvégtelenítő

 

Karantén 2.0 (2020 novembere)

Sokan kérdeztétek, mivel ütjük el az időt mostanában.

Tudva levő, hogy november 9-e óta piros zónának számít a mi régiónk, így hasonlóan Magyarországhoz, nincs ovi, 8. osztályig nincs suli (csak online), kizárólag a „létfontosságú” szolgáltatások működtethetők, vagyis élelmiszer boltok (ide tartozik a hentes és a pék is), posta, bank, trafik(!), szelektív hulladékgyűjtő központok, építkezések, gyárak, továbbá az autószerelő műhelyek, valamint a buszjáratok is közlekednek.

Szerencsére az idő ugyanolyan kegyes velünk eddig, mint a tavaszi „lock-down”-időszak alatt volt: sok napsütés, ami kell is, amikor napközben sem megy 8-10 fok fölé a hőmérő higanyszála. Igyekszünk a jó időt kihasználva egy félreeső helyen játszóterezni, én pedig időnként túrázom egyet a közeli lankákon, ahová Tünde is el-elkísér olykor.

img_0124.JPG

Csípős az időjárás ilyentájt

 Én szokásosan igen nehezen tűröm a korlátozásokat. Bezzeg a fiúk! Nagyon hiányzik, hogy nem tudunk beülni sehová délelőtt vagy délután egy jó kávéra és egy finom sütire. Ha úgy jön ki a lépés, esténként, amikor a fiúk már alszanak, mozizunk egyet az ágyban – így tekintettük megy Woody Alen egyik friss alkotását.

 

Iskola otthon, németül, online

Dani nagyon akkurátusan készül minden (online) órára. Csodálom a szorgalmát és a kitartását. Házit ír, tanul, sokat kérdez Tündétől, hogy mi mit jelent és festeget is.
img_0125.JPG

Dani egyik házija: Gekkó (vízfesték)

 

Téli szezon?

Beszéltem a főnökömmel, tudjátok, ahová visszavárnak a téli szezonra. Velem egybehangzóan ő is úgy látja, hogy a szezon várhatóan az év utolsó vagy a jövő év első napjaiban indulhat meg vagyis 2-3 héttel ez a szezon is rövidebbnek ígérkezik.

 

COVID-teszt, állami támogatással

Ahogy azt említettem a bejegyzés elején piros (legkritikusabb) zónában vagyunk, ám felröppentek olyan hírek is, hogy talán az ovit és a sulit hamarosan megnyitják.

A tartomány (Alto Adige) úgy döntött, lehetőséget ad ingyenesen tesztelni magunkat COVID-ra, így november 20-án, délután 4 és 6 között elmentünk a helyi kultúrházba, hogy feltolhassanak az orrunkon keresztül az agyunkba egy pálcikát. (Megjegyzem, a fiúk nagyon hősiesen viselték a számunkra is igen kellemetlen, ám annál gyorsabb mintavételezési eljárást.)

img_0122.JPG

A tesztre igyekezvén - háttérben az ikonikus Sciliar, melynek két csúcsa között a Hold kacsint ránk

 Köztes adatként azt publikálta a tartomány hivatalos oldala, hogy a lakosság 40%-át tesztelve a pozitívak aránya 1,1%, ami nem is rossz. A ma reggeli lapok pedig arról cikkeztek, hogy erős az igény arra, hogy a sípályákat megnyissák még Karácsony előtt. Meglátjuk …

 

Egerek és emberek

Mindenen túlmenően, hogy ne unatkozzunk annyira, beköltözött hozzánk egy egércsalád. Eddig 6 egyedet sikerült levadásznunk, főleg a konyhában.

Ellenben a nyuszik csak be-bepillantanak a nappali ablakán.

img_0094.JPG

Ez most tájkép, csendélet vagy portré???

 

„60 napos projekt” – második felvonás

Augusztus 20-a körül, a Facebook oldalamon elindult egy „projekt”, mely szerint 60 nap múlva hazautaztam volna Magyarországra, ami október 20-a magasságában véget is ért, de akkor nem érte el eredeti célját a COVID-helyzet miatt. Úgy döntöttem, folytatom.

Ma a mínusz 28. nap van és mindaddig tart, amíg magyar földre nem lépek. Így sokak örömére zenéket osztok meg, melyek kellemes emlékeket idéznek bennem. Nagyon kíváncsi vagyok, mikor lesz vége.

 

Bő egy hónap van még Karácsonyig. Hogy elszállt ez az év is …

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mosolyvegtelenito.blog.hu/api/trackback/id/tr3816294346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása